fredag 7 november 2014

Ugnsstekt Butternut och rostade pumpakärnor som snacks

Ugnsstekt Butternut passar till nästan allt!
Ovan ugnsstekt butternut med proscuitto och tomat
Det här är ett riktigt gott recept, som du ser bild av ovan:
Hel butternut
Ugnsstekt Butternut-squash 
Butternut squash 
Sätt ugnen på 225 grader. Skala Butternuten noga med potatisskalare. Klyv den, kärna ur den omsorgsfullt och dela den i mindre bitar.
[Kärnorna kan du ugnsrosta 10 min i 225 grader för sig med olja och salt eller annan krydda och äta som snacks.
rostade pumpakärnor kan du även krydda efter smak]
Skvätt ordentligt med
olivolja 
i en ugnsfast form och över Butternutbitarna. Smula över
flingsalt 
pressad vitlöksklyfta
Baka dem sedan i mitten av ugnen tills de helt mjuknat och fått en lätt antydan till färg. Hur lång tid det ta, beror på hur stora bitar du skurit, men någonstans mellan 20-35 minuter. Under tiden (rostar du )
pinjenötter
och river
finriven parmesanost 
Servera till kött fisk osv!

Inga kommentarer: