söndag 16 mars 2014

Ekologiskt och närproducerat på Frösön

Jag var så säker på att jag redan bloggat om Gårdsbutiken på Frösön men uppenbarligen inte, så nu kommer det.
Moas skafferis tidigare butik ligger numer  Gårdsbutiken på Frösön
Det är Elisabeth Söderberg, som många av oss säkert känner igen från Ås Trädgård, som satsar på en fantastiskt välbehövlig liten butik på Hornsgatan 7, Frösön. Som synes på skylten ovan innebär satsningen närproducerade ekologiska varor från skickliga mathantverkare, som varsamt förädlat sina kvalitetsvaror, vilket gör dem såväl miljösmarta som hälsosamma.
här finns ett stort utbud av närproducerade ekologiskavaror från skickliga mathantverkare
– Jag fick mycket uppskattning. Många tycker att det ligger rätt i tiden med mat utan tillsatser, och dessutom tycker många att det är roligt att det blir lite livat på Hornsgatan igen, berättar Elisabeth i ÖP.  Det är ju svårt att veta från början vad som kommer att sälja och inte, men man måste ju börja någonstans. Vi har ett basutbud med KRAVmärkta och ekologiska produkter, och sedan fyller vi på med närproducerat. Vi hoppas exempelvis att kunna sälja ägg på lösvikt så småningom, men där går det lite trögt eftersom det finns särskilda regler som måste följas.
här hittar man favoritvaror som annars främst säljs på marknader
Det är helt fantastiskt att gå omkring därinne och hitta kött från en Hallquists gård, som arrenderade betesmark av morfar och favoritvaror som jag annars främst hittar på marknader. Exempelvis  mjöl från Ångsta, Tallmons tunnbröd och givetvis ostar. Dessutom säljer de en massa ekologiskt godis från bl a Ekorrens ekologiska.Liksom givetvis ekologisk frukt och grönsaker från just Ås Trädgård,
Ekologiskt godis finns på hyllan mitt i butiken och på bordet till höger
I butiken låg tidigare Moas skafferi, men Anna Rehnsbo-Nordell, som drev det driver numer underbara Grändens delikatess sedan några år. Att det numer är så är jag mer än tacksam för eftersom både Grändens och Gårdsbutiken är mina stora favoriter!

Inga kommentarer: