måndag 20 maj 2013

Vårmarknad i hänryckningens tid

Maja med matchande klänning och cykel
I helgen har Jamtli haft årets vårmarknad med strålande försommarvärme och fantastiskt glada människor tack vare den.
Maja och jag cyklade dit i blommiga klänningar på våra antika cyklar och det var hänryckande, trots mina röda ögon och slokande vänstersida av kroppen.
Soliga dagar lever nämligen min lilla stad verkligen upp och uteserveringarna svämmar över av soldyrkande besökare.

Vårmarknaden var, som alltid, välbesökt och med massor av stånd med hantverk och mat.
Dessutom gammaldags nöjen som karusell (här ur två perspektiv), föredrag
 liksom förevisningar av bl a tjärbränning (jag älskar verkligen doften av varm tjära)
och så morske män som svingade yxor. 
Eftersom det var pingst erbjöds också drop in-vigslar i Jamtli kyrka, vackert bundna buketter, häst och vagn samt middag på Hov. Jag borde kanske ha tvingat mig på någon och slagit till. (Min musa blir jag ju aldrig gift med och) det lät nästan som om det bara skulle varit att ställa sig i kö och hoppas att det skulle bli jämna par. Tyvärr verkade man nästan behöva ha med brudgummen dit.


Ifjol råkade jag visst skrämma skiten ur en bekant när jag just på Pingsten undrade över hans relationsstatus och frågade hur han skulle ställa sig till en kul fest med vidhängande vigsel. Jag är visst lite väl spontan emellanåt, men det såg ju så trevligt ut med alla fina buketter och så... Sedan gömde han sig för mig i flera månader och tordes inte hälsa förrän till hösten. Egentligen är det ju själva festen jag främst varit ute efter och att få vara riktigt fin. Jag har aldrig kunnat föreställa mig att vara gift eller ens leva länge med någon. Att klara mig själv har alltid känts viktigare och att vara oberoende. Äh; jag orkar inte så jag har helt lagt ned att nånsin bli en ärbar kvinna och sätter istället en ära i att försöka bli lycklig. Inte så pjåkigt det heller!
 En frestelse jag däremot föll för i hänryckningens tid var givetvis choklad!
Avnjöt också lugn, det vackra vädret och den skira grönskan!

Inga kommentarer: