onsdag 29 maj 2013

Lättnad

Jag känner en oerhörd lättnad över att det var köpta frysta jordgubbar från Marocko och Egypten och inget annat, som troligen låg bakom hepatit A-smittan, som innebar rådet att koka bären innan man äter dem. Det innebär att jag kan göra min hemgjorda yoghurtglass av både hallon och björnbär utan oro hädanefter!
Det är så oerhört enkelt och gott att jag påminner om det igen.
Yoghurtglass
Mixa bara ihop lika delar frysta hallon/björnbär/mango eller nästan vad som helst och turkisk yoghurt. Smaka av med socker, honung eller vaniljsocker och mixa allt till en smidig mjukglass som kan ätas direkt och är grymt god. Här med ett basilika-blad som ger en god smakbrytning. Man kan också t ex ringla över honung, strössla på mandelspån, riven choklad eller vad du nu önskar.

Njut helst i solen!

Inga kommentarer: