Födelsedagspresenten härom dagen gav mersmak, så det bar av till Grändens Delikatess igen för påfyllning i skafferiet. Väl där såg jag kunden före beställa Pesto-ost, vilket jag aldrig ens hört talas om tidigare. Nyfiken som jag är bad jag att få en smakbit och blev helt frälst!
På ett gott surdegsbröd är Pesto-osten grymt god! |
Pesto-osten ser allt giftig ut, men smakar fräscht av basilika |
Jag har vänner som kallar Pesto-osten för "Hulkost".
Varför tycker jag är uppenbart!
Klassisk Pesto
50 gram pinjenötter eller skållad mandel
25 g / 2 krukor basilika
1 skalad vitlöksklyfta
100 g färskriven parmesanost
2 dl olivolja
flingtsalt
svartpeppar från kvarn
Rosta pinjenötterna. Allergiker kan göra Pesto med skållad mandel istället. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta, tillsätt parmesanosten och rör om. Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar. Du kan även tillsätta t ex kapris eller någon annan örtkrydda. Pesto håller ca en vecka i kylen.
50 gram pinjenötter eller skållad mandel
25 g / 2 krukor basilika
1 skalad vitlöksklyfta
100 g färskriven parmesanost
2 dl olivolja
flingtsalt
svartpeppar från kvarn
Rosta pinjenötterna. Allergiker kan göra Pesto med skållad mandel istället. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta, tillsätt parmesanosten och rör om. Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar. Du kan även tillsätta t ex kapris eller någon annan örtkrydda. Pesto håller ca en vecka i kylen.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
2 kommentarer:
Skum färg
eller hur? Hörde nån som kallar den "hulk-ost"
Skicka en kommentar