det blir ju en hel del äggvitor "över" när man bakar ( t ex här blir det två över) eller lagar mat. Utöver maränger kan man även göra dessa krispiga småkakor, som även passar bra till exempelvis desserter. Det är formen på dem som gett dem namnet (de har humor fransmännen).
Franska kattungor (Langues-de-chat) 20 st
60 g smör, rumstempererat
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
1 ½ dl mjöl
Skär smöret i småbitar och rör det till en mjuk kräm med strösocker och vaniljsocker. Rör ner äggvitorna i omgångar till en slät kräm. Sikta ner mjölet och rör ihop till en smidig smet. Spritsa ut centimetertjocka och 5-7 centimeter långa kakor på bakplåtspapper eller klicka ut smeten.Grädda gyllene i ugn, 200º, i 6–7 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar