lördag 24 oktober 2015

Antagen i ÖSKG!

I torsdags fick jag det glada beskedet att jag antagits till ÖSKG [Östra Skånes Konstnärsgille], vilket är den lokala organisationen för yrkesverksamma konstnärer som bl a ligger bakom Konstrundan. Det var lite oväntat eftersom jag tidigare fått beskedet att jag även skulle behöva inkomma med arbetsprover den 23 november, eftersom det är mer än två år sedan jag tog min examen från Konsthögskolan. Det gjorde jag ju redan 2002 så jag tyckte det var fullt förståeligt att jag skulle behöva visa vad jag gjort konstnärligt de senaste 13 år sedan för att kunna antas.
Tjörnedala konsthall är ÖSKGs egen utställningslokal
Jag är tacksam för att inte behöva det och antar att det faktum att min konstnärliga verksamhet är så väl dokumenterad och även att jag suttit flera perioder i KROs styrelse under dessa år gjorde det beslutet enkelt. Jag hoppas att jag kommer att kunna tillföra en del till ÖSKG med tanke på mina erfarenheter av konstlivet både här i Sverige, USA och Sydafrika. Framför allt ser jag verkligen fram emot att lära känna de drygt hundratalet andra medlemmarna!
Eftersom jag inte behövde lämna in några arbetsprover kommer jag bara att ställa ut ett enda verk på
Tjörnedala konsthall 28 nov - 20 dec.
Utopiskt Implantat för Framtiden visades i feb 2014
i skyltfönstret till Regionalt Designcentrum i Östersund
Det ska vara ett verk som jag "anser ger en bra representation av mitt konstnärskap" så därför kommer jag att ta tillfället i akt att äntligen visa mitt Utopiskt Implantat för Framtiden vid en riktig konstutställning. Jag kommer att återkomma om öppettider osv när det närmar sig.

Inga kommentarer: