onsdag 27 november 2013

Tillväxtfaktor istället för kostnad

Det finns många orsaker till att jag tror att jag skulle trivas mycket bättre i Skåne än här. Att kultur ses som en tillväxtfaktor är bara en av dem. Så här skriver två politiker på Österlen; Kultur- och fritidschefen i Simrishamns kommun och VDn för Ystads teater om sin syn på just kultur i tidningen På Österlen.
klicka på bilden så öppnas den större i ett nytt fönster
"Mina drivkrafter att fortsätta utveckla kulturen är förutom att det är stimulerande och roligt, också övertygelsen att kultur är viktigt för att få folk att trivas och stanna", som Thomas Lantz, tidigare kommunalråd, säger.

"Kultur är en viktig del av Österlens varumärke och främjar tillväxt. Idag talar man mycket om kulturella resurser och hur man använder dem på bästa sätt", som Diana Olsson vid Simrishamns kommun säger.

Det är verkligen en enorm skillnad mot här i Östersund, där de har en "vintersportprofil som gör att de inte kan satsa på något annat". Detta trots de två ställena delar halva namnet...

"I Östersund har kommundirektör Bengt Marsh talat klarspråk. Östersund kan inte arrangera ett kulturarrangemang som Melodifestivalen och samtidigt vara VinterstadenBengt Marsh säger att 'det är bara att välja'.  I Umeå utesluter det ena inte det andra på samma sätt. Umeå har också konceptet Vinterstaden, men det stoppar inte dom från att samtidigt vara Europas kulturhuvudstad 2014, ha TVÅ kulturhus, samt ett hockeylag i allsvenskan", enligt Startskott.

Inga kommentarer: