tisdag 12 november 2013

Jämvikt!

Så fantastiskt! Jag gjorde ett test för att se vilken hjärnhalva jag använder mest. Min högra hjärnhalva var nästan helt funktionsoduglig efter tre hjärnblödningar för snart 20 år sedan. Tänk att jag under dessa snart 2 decennier har lyckats träna upp den med mitt konstnärskap så mycket att mina hjärnhalvor nu enligt testet tycks vara lika starka. Jag var helt övertygad om att jag fortfarande skulle ha en alltför dominant vänster hjärnhalva  Se där vad envishet och tro på att allt är möjligt  kan göra!
"Grattis du använder dina hjärnhalvor lika mycket"
Tänk att jag ändå lyckats så fantastiskt, fast det för tillfället inte alls känns så! Det var ju faktiskt för att aktivera min skadade högra hjärnhalva som jag fick konst på recept redan 1995. Då var landstinget föregångare här i Jämtland, för först nyligen har det sambandet insetts i Stockholm och Göteborg.

Gör testet själv här! När du fått resultatet presenteras också tydligt varför slutsatsen att den ena eller andra hjärnhalvan är mer dominant har dragits. Väldigt intressant, tycker i a f en hjärnnörd som jag!

2 kommentarer:

askott597 sa...

jag var 53-47 jag!

Lyckans Smed sa...

Kul, Eva! 53 höger o 47 vänster antar jag, eller är du kanske vänsterhänt? Då kan nämligen resultatet bli motsatt eftersom kreativiteten i s f kan ligga i vänster hjärnhalva!