torsdag 7 november 2013

Gratis Pengar

Linda Svedberg är en kostnär som verkar ha en fantasi helt utan gränser, som hjälper henne att gestalta allt möjligt på ett sätt man inte kunnat förvänta sig. Det har jag även skrivit om tidigare vid flera tillfällen.och nu är det dags för henne att visa upp det igen.
Jag Idag är vackert handgjorda (dag)böcker
I den lokal på Tullgatan 6 där filmaren Clara Bodén och illustratören Helen Gedda huserar visar hon t o m den 9 november kl 12 - 15 utställningen Gratis Pengar. En sådan där titel som får mig att reagera och med vilken Svedberg vill rikta ljuset mot människans mål och drivkrafter.
Verken är minst lika förbluffande som titeln. Här Är Du Nu, ovan, är en tecknad topografisk karta, med en liten röd prick som markerar platsen.
Det är Din Tur Nu är ett sällskapsspel med spelrutor som speglar vad som kan ske i livet, ofta jobbiga händelser. Under vernissagen fick de som spelade läsa upp rutan de hamnat på och berätta om sina reaktioner.
Till spelet hör också en stor tärning och massor av individuella spelpjäser, som täljts ut i torkad lera oxh sedan skröjbränts.  

Vad Blir Det Då är svarta byggklotsar som publiken inbjuds att skapa något av. Utställningen inbjuder alltså i hög grad till att interagera med verken. Det är något som jag personligen tycker väldigt mycket om eftersom publiken då blir delaktiga i konsten.
Själva lokalen är oerhört rymlig, trevlig och där planeras att ske en hel del kulturaktiviteter i framtiden. Jättekul tycker jag, som genast skrev upp mig på deras mejlinglista och önskar dem lycka till! Ovan en bössa för "Bidrag till Konstnärens Mat och Hyra". Hoppas att utställningen kommer att inbringa en hel del också på försäljning för det är ju så att:
"Jag är en konstnär
Det betyder inte att jag arbetar gratis.
Jag har samma räkningar som du
Tack för att du förstår!"
Bild lånad från reewebcomic.com


Inga kommentarer: