onsdag 21 augusti 2013

Inte bara en lek...

Igår var vi till Jamtli för första gången sedan midsommarafton. Den här veckan är nämligen den första då inträdet är överkomligt, eftersom sommarens alla aktiviteter innebär ett stort behov av personal och det gör biljettpriserna högre.
Vi skulle äta lunch på Hov för att fira att syster Maja äntligen fått jobb och just igår var det både laxpudding (ovan) och raggmunk, vilket verkligen var en fullträff! Mina föräldrar är uppe på semester och när de hade firman lunchade de ofta på verandan på Hov så naturligtvis satte vi oss där igen.
Vi passade på att gå runt och njuta av de härliga miljöerna  på Jamtli där det mesta höll på att plockas undan för säsongen. Det här fantastiska ordspråket är målat vi taket på den nya dansbanan. Så sant; livet ska inte bara lekas utan också dansas igenom!
Min oljemålning Körsbärsblom Kantar Försommarens Entré, som köptes in av Jamtli/JLK vid min utställning förra våren, hänger fortfarande uppe i JLKs reception på Jamtli med en presentation och den har tryckts upp på vykort. Dessa är nu helt slut i butiken, men ska fyllas på eftersom hela 500 hade beställts, vilket knappast kan ha gått åt.
 
Den här klockan som står vid macken har jag inte sett tidigare, men min far berättade att den tidigare stod på tomten hos han som ägde Sandström & Ljungqvist. Det är ett tidigare landmärke i Östersund, som verkligen hamnat på rätt plats!
Vi tittade runt och hälsade på djuren, som dessa fjällkor som hade det gott i den varma solen. En riktigt härlig dag och jag önskar Maja all lycka med det nya jobbet och är så glad för hennes skull!

Inga kommentarer: