måndag 26 augusti 2013

120 mil genom fagert sommar-Sverige

Det blev en time-out också här på bloggen. I lördags åkte vi från Östersund kl 6 ned mot Simrishamn.
Det var ett soligt och fagert Sverige vi reste igenom och tänk att Greta var så snäll att hon inte ens gnällde en enda gång!
Alla tidigare katter har skrikit när de åkt bil, men Greta blir inte åksjuk utan ligger bara tryggt och väntar ut tiden, gärna bredvid matte eller inne i sin egen korg, men med huvudet utanför. Begränsad bara av kopplet och att matte inte vill ha katter framme eller i bakfönstret. Med en vattenskål och kattlådan på golvet.
Vi stannade för på Säfstaholms slott för att se utställningarna med Elli Hemberg, vars fantastiska citat om konst från 1979 finns nedan, och Greta Gerell. Dessutom höll Laggar Jan Tigerstrand på att hänga sin konst när vi var där.
Det fick dock bli ett relativt kort besök innan vi får till syster Mia i Katrineholm för en paus och mat. Hennes man, Tomas,  är allergisk så Greta fick inte komma in, men vi andra var också ute i det vackra vädret.
Tomas lagar fantastisk mat och redan vid 10 hade han börjat grilla Pulled pork, som jag velat smaka länge.
 Tomas är vän med Mästergrillaren Per Ehrlund och var bl a med på den grillmiddag han bjöd på i Katrineholms kuriren.
 Jag behöver alltså antagligen inte berätta att det var så oerhört gott att jag inte kan beskriva det. Kände väl igen både lukten och smaken, så antagligen åt jag det när jag bodde i Savannah, Georgia. Efter middag, rastning av Greta och sömn för chauffören åkte vi de sista 50 milen och kunde somna vid 2,30 på natten

Inga kommentarer: