fredag 16 augusti 2013

Godaste Bistron?

Förra sommaren smakade jag ett gott rött ekologiskt vin med en fin bild av Lennart Jirlow på etiketten. Det heter le Bistro och är franskt.
Jag blev därför förvånad när jag plötsligt upptäckte att det nu marknadsförs som Tinas Vin och med Mat-Tina på etiketten istället. Jag råkade så läsa i Aftonbladet att "På vinimportören Giertz hemsida skriver de att rödvinet le Bistro tagits fram tillsammans med tv-kocken Tina Nordström, 39".
Personligen tycker jag bara att det är bra att ett ekologiskt och gott vin får extra draghjälp av en kändis, men förstår samtidigt att människor kan känna sig lurade eftersom Tina aldrig varit involverad i vintillverkningen.
– Vi tog kontakt med henne. Och hon har valt ut det bland många olika viner som hon fått testa. Hon ville ha ett vin som skulle passa till många olika rätter, därför valde hon le Bistro, enligt  Stefan Petersson på Giertz Aftonbladet.

Jag tycker nog ändå att Jirlows etikett ändå är snyggare, men så är jag ju konstnär också, så det är kanske inte så konstigt? Vinet är dock lika gott som ifjol.

2 kommentarer:

Backspin sa...

Detta är mitt favoritvin men hatar alla dessa kändisviner så nur är det slut med Le Bistro,

Lyckans Smed sa...

Ja, det är tråkigt för le Bistro är både gott o ekologiskt