onsdag 8 maj 2013

"Varje generation står på axlarna av den föregående"

... ”Därför har de möjligheten att se längre än vad deras föregångare gjort.” Det kloka citatet kommer faktiskt från Ronald Reagan, vilket är lite svårt att tro. Han är ju inte direkt känd för sin vältalighet.
När Ängla var liten, här bara 1 år, stod hon
ofta rakt länge på t ex sin pappas axlar. Nu
är hon också truppgymnast!
Det är något jag tar upp med tanke på filmen L som i Lycka, som jag tog upp igår Det är ju ingen tävling, som t ex Mia Skäringer verkar tro. Varför försöka hålla upp en fasad och låtsas något du inte känner? Det är väl jäkligt onödigt att försöka vara lycklig? Att vara förnöjd och tillfreds är så enormt mycket viktigare och du, det finns ingen idé att jämföra dig med andra. Var den du är och nöjd med det! Det är ändå oviktigt vad någon annan tycker, så bry dig inte så mycket om den fasad du försöker uppvisa ändå!

Jag undrar om t ex KatarinaL som i Lycka kommer att vara "lycklig" när hon en dag sitter hemma eller på sjukhemmet, men inga barn tycker det är värt att ens besöka hon som svek? Knappast;  ångrar hon sig om inte innan. Det är ganska typiskt för min generation att vara självisk och bara tänka på sig själva trots att de "satt några barn" till världen. Men skulden för det ska inte läggas på dem, utan på deras föräldrar, som aldrig lärt dem om ansvar!  Det finns de som undrar varför deras barn aldrig hjälper till och varför de inte ens uppskattar känslan av att ha klarat nåt själva. Har de aldrig fått lära sig från det de var små och aldrig behövt klara nåt själva så kan de ju omöjligt ens känna till den känslan. Så enkelt är det.

Inga kommentarer: