lördag 11 maj 2013

Odla träd och i kruka

Jag känner mig alltid så glad och (konstigt nog) också stolt över de framgångar mina barndoms- och ungdomsvänner har i livet. Jag vet inte om jag har ovanligt begåvade barndoms- och ungdomsvänner men genom dem har jag ofta anledning att glädja mig. Nu senast härom morgonen när Maria Andersson, som är trädgårdsdesigner hos Zetas och också sitter i juryn i TV8s Trädgårdstoppen, tipsade om träd och hur man odlar i kruka TV4s Nyhetsmorgon.
Maria Andersson på bild ur TV4s Nyhetsmorgon 9 maj
Jag vill därför gärna tipsa om att se och lyssna på henne här, här och här och tackar för bra tips!
Så länge jag är kvar här i lägenheten med skuggig balkong blir det knappast några träd, men snart så hoppas jag vara på väg söderut. 

Till hennes tips vill jag gärna tillägga att mamma hade en Magnolia i Brunflo med. Där är egentligen odlingszon 6, men eftersom trädgården är så uppvuxen är där numer istället zon 5.  Nu Österlen har hon 4 - 5 st; så jag är avis! 

Jag försökte fodra krukor med liggunderlag (som Maria tipsar om) för att övervintra mina klematisar på balkongen i flera år, men de frös bara ihjäl. Numer sätter jag ut dem i rabatten över vintern istället  Det är alltså ett säkrare tips. Snart ska de dock få komma "hem" till Greteros (skuggiga) balkong.

Inga kommentarer: