onsdag 29 maj 2013

Kallat vid sina rätta namn

Kattskit i vällingen? nej, russin är det faktiskt här...
Ingen har nog sagt det bättre än Lus-Mia i Madicken: "Fint som kattskit i vällingen". Saker och ting bör kallas vid sina rätta namn (och inte låtsas vara russin).

2,35 in i klippet börjar scenen med sandal-bråket mellan Lus-Mia och Madicken. Snälla Abbe däremot, räddar hela situationen. Honom kunde Madicken alltid lita på!
Lus-Mia och Madicken ur Madicken på Junibacken
Elitism handlar inte bara om att tro att många andra är sämre och att några är bättre än andra. Det senare kan ju faktiskt stämma i vissa sammanhang med tanke på att erfarenheter och utbildning gör vissa mer lämpade än andra för vad det nu än gäller. Elitism är också frågan om ett exkluderande. Om man t ex uppmanar alla "som tänker visa något att skicka in vad de ska visa, var och när det pågår" så är det inget annat än elitism som gör att man struntar i att ta med sådant man inte tycker passar. Kasta inte sten om du står i glashus! De det berör förstår vad jag menar och ni andra behöver inte fundera vidare över det utan istället glädjas åt klippet ur Du Är Inte Klok Madicken!

Inga kommentarer: