fredag 19 april 2013

Vardagsmotion

Jag har inte direkt varit någon gym-råtta senaste tiden, trots att jag har ett nyckelgym bara runt hörnet. Har haft så mycket hjärnvärk att jag knappt tagit mig ur sängen. Då är det trösterikt att läsa att Vardagsmotion är supersunt. Fast jag mest varit tvungen att sova så kanske det här är bra tips för dig som läser?

"Med bara små förändringar i livsstilen kan man alltså förbränna 300 kalorier extra varje dag, utan att springa och fast testpersonen bor nära sin arbetsplats och därför får väldigt lite naturlig vardagsmotion."
bild lånad från skolsport.se/
9 tips på hur du får in vardagsmotion både på jobb och hemma.
Vardagsmotion på jobbet
1. Ta cykeln eller gå till och från arbetet.
2. Tänk in aktivitet i allt du gör. Ta trapporna istället för hissen, hämta post och så vidare.
3. Stå upp vid skrivbordet, eller sitt på en stor boll. Gör några benböjningar, eller armhävningar mot väggen i en liten minipaus, gärna en minut varje halvtimme. Jag sitter gärna på min Pilates-boll vid datorn.
4. Håll möten stående, eller ta en liten promenad under tiden.
5. Ät lunch ute så att du måste gå fram och tillbaka till restaurangen.
6. Ta eventuellt på dig några av de nya träningsskorna, exempelvis MBT, som aktiverar flera muskler när du går och står.
bild lånad från clipartguide.com
Vardagsmotion hemma
7. Anmäl dig alltid till praktiska uppgifter som kräver aktivitet, gå till exempel ner med soporna och låt din partner skala potatisen.
8. Var aktiv när du ser på teve. Använd motionscykel, eller gör lite styrketräning. Reklampausen är bra för några häftiga övningar.
9. Gå runt när du pratar i telefon eller ordnar andra praktiska saker. Prioritera så långt det är möjligt aktiva aktiviteter framför Facebook och e-post.

Bor och jobbar man ensam hemma, är rastlös och inte har någon bil så sker dock det mesta av detta helt naturligt...

Inga kommentarer: