onsdag 15 april 2020

Äggande och kryddigt

Är så lättroad att jag helst köper ägg direkt från hönsgården och
då helst både vita och bruna; även äggulorna skiljer ju i färg
Nu kommer några recept på äggrätter jag testat under påsken:
Sojakokta ägg med sesamströssel  8 ägghalvor  
koka
4 ägg  
Blanda i en trång kastrull
1 dl japansk soja 
2 msk mirin/sesamolja  
1 msk (rödvins)vinäger 
½ tsk finriven ingefära 
½ tsk finhackad grön chili 
1 dl vatten 
skölj äggen när de kokat 4 minuter. Skala dem och lägg dem i marinaden. Sjud äggen i denna blandning i ytterligare 5 minuter. Låt äggen svalna i kastrullen. Låt dem ligga i en bunke i marinaden i kylen över natten. Mixa Strössel av
½ dl pumpafrön 
½ dl rostade sesamfrön 
(½ tsk chiliflakes)
med stavmixer, det ska finnas lite grova bitar kvar.  Rulla äggen i strösslet. Skär dem till halvor och servera.  Sojamarinaden marinerade jag så
Laxfile
i ca 1 h wokade dem så i den och serverade med wokgrönsaker och crème fraishe. (Inget får förgås)



Inga kommentarer: