Dessa fantastiska citronsyrliga mandelkakor har de på Widtsköfle kafé där vi var för att äta deras omtalade räkmackor härom dagen. (Så, mysigt ställe förresten!) Dem måste jag givetvis försöka mig på att baka på mitt eget sätt!
Hittade ett recept men de smakade mycket mindre citron än de på Widtsköfle kafé och var dessutom knäckiga, så jag söker vidare, men dessa blev också goda, så delar med mig av recept ändå:
Knäckiga amarettikakor m citron ca 20 st
Sätt
ugnen på 225°. Riv
250 g mandelmassa
fint
och lägg den i en bunke. Tillsätt
2 msk agavesirap (alt. motsvarande honung/körvel)
50 g äggvita
och
vispa ihop med elvisp. Vänd i
finrivet skal från 1 ekologisk citron
Klicka
upp smeten i 20 små bollar och rulla dem i
1 1⁄2 dl florsocker
Lägg
bollarna på en plåt med bakplåtspapper och låt kakorna torka i 30 min i 2oo°.
Forma kubbar med hjälp av två skedar. Grädda i mitten av ugnen i 12–14 minuter.
Pudra florsocker över dem när de svalnat. Förvara kakorna i en
lufttät burk i kylen eller frys in dem.
Jag ska testa de nedan (fast med citron i) när de här är slut:
Mandelkakor med amaretto 40 st
Jag ska testa de nedan (fast med citron i) när de här är slut:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar