Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl |
Glutenfri krusbärskaka med kokos-/mandeltosca 12-14 port
Sätt ugnen på 250 grader
Vispa
3 ägg
pösigt och tillsätt
1 dl råsocker/honung
Körvel enl. smak
150 g rumsvarmt smör
Blanda
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
vänd ned i äggsmeten och häll
i form fodrad med
smör/olja
kokos
Blanda
4 dl snoppade och halverade krusbär
1-2 msk vaniljsocker
Fördela dessa jämt i smeten
och mal över
Kardemummakärnor
Grädda kakan i 20 min 225
grader i nedre delen av ugnen. Gör tosca genom att smäla
50 g smör
i en kastrull med
½ dl råsocker
1 msk mandelmjöl
1 msk mjölk
Sjud i kastrull tills det
tjocknar och blanda i
50 g kokosflarn/mandelspån
Ta kakan ur ugnen och täck
den med toscan. Grädda i ytterligare 15 min i nedre delen av ugnen. Servera gärna
med matyoghurt, grädde eller vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar