Oemotståndligt god rabarberrulltårta som jag gjort om ICAs recept till glutenfritt
Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl |
Rabarberrulltårtamed vit choklad och kardemumma ca 10 bitar
Sätt ugnen på 275°. Vispa
3 ägg
fluffigt och tillsätt
1 dl körvel
Vispa pösigt med elvisp. Blanda samman
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl psylliumhusk
1 tsk bakpulver
1/2 msk stötta kardemummakärnor
och rör ned i äggblandningen till en jämn smet. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter i 250°. Blanda under tiden ihop
vit chokladkräm
Bryt
100 g vit choklad
i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro på låg effekt. Vispa
200 g färskost
1 dl florsocker
lätt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladen. Tillsätt
1 dl kvarg
1/2 msk finrivet ekologiskt citronskal
När bottnen är färdiggräddad stjälp upp den på bakplåtspapper och dra försiktigt bort det översta bakplåtspapperet (pensla med vatten på papperet om det sitter hårt) och strö
råsocker
över det använda papperet som du lägger den ogräddade sidan över. Låt svalna.
Bred ut chokladfluffet över den bottnen.
Fördela rabarberkompott (som även kan göras så här) ovanpå och rulla ihop från ena långsidan. Servera som vanliga rulltårtsbitar eller dekorera med vispad grädde och bär för festligare karaktär!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar