Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl |
Rabarber(/hallon) o kolasmulmuffins 12
formar
Sätt ugnen på 200° och blanda
150 g rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
3 dl glutenfria havregryn
(1 msk grädde)
till en smuldeg och tryck ut i bullformar. Förgrädda 5-6 min i 175°.
Blanda egen kolasås med
1½
dl grädde
0,75
dl råsocker
0,75
dl ljus sirap
i tjockbottnad kastrull och låt sjuda 10-12 min. alt. Koka
1 oöpnnad burk kondenserad mjölk
i en kastrull täckt med
vatten 1 1/2 timme. Klicka en sked
i vardera formen och
därovan kolasåsen. Grädda formartna igen 6-7 min och servera antingen som
muffins eller med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar