Himmelskt gott är smakkombinationen rabarber och jordgubbar! Det här receptet har jag tänkt göra länge (det är ju knäckigt), men det har inte blivit av. Har varit så tråkig i sommar och knappt testat några nya recept. Nu har jag även överlåtit min rabarberplanta till snäckorna sedan midsommar för att jag ska få lika mycket nästa år med (+ att det är mer oxalsyra i dem nu, vilket iofs oskadliggörs när man har mjölkprodukter till). Jag har ju fått så mycket rabarber och njutit av den sedan i maj! Som tur är har jag också frusit in rabarber , så nu har jag börjat använda den.
Knäckig rabarber- och jordgubbspaj 4 portioner
Sätt ugnen på 250° . Skölj och skär
ca 500 g späd rabarber
i små bitar. Skölj, snoppa och dela
ca 1/2 liter jordgubbar
Varva rabarber och jordgubbar på botten i en form med löstagbar botten.
1/2 dl råsocker
1 tsk potatismjöl
Strö över och hacka
1/2 dl hackad sötmandel
Fördela den över frukten
Blanda ihop
75 g mandelmjöl (pajen är alltså helt glutenfri)
1 tsk vaniljsocker
Smält och bryn
75 g smör
Och blanda ihop allt till en grynig smulpaj. Grädda mitt i ugnen i 225° under 20-25 minuter.
Servera något avsvalnat med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar