tisdag 23 september 2014

Plantering på Gretero-lotten

Idag har jag, pappa och mamma verkligen gjort ett rejält dagsverke. Hemma har bl a kattnätet satts upp på balkongen och på Gretero-lotten fortsatte vi på eftermiddagen. Ovan ser ni IngridMari-äpplenCarola-päronAroma äppelträd (och japanskt körsbär närmast kameran). Äpplena och päronen ska spaljeras som hos Mandelmanns (nedan). (Du kan jämföra med den översta bilden här hur här såg ut innan.)
De har spaljerat IngridMari-äpplen över en gång, men eftersom jag inte vill skugga gräsmattan ned mot havet sätter jag inte äpplen och päron på den sidan av gången. Jag kommer nämligen att odla en massa i pallkragar där. Om det dock visar sig att det inte skuggar så mycket kommer jag också att sätta där och spaljera en gång precis som hos Mandelmanns.
Ovan ser du hur surjordshörnan ser ut nu. Där har vi satt surjordsväxter. Högst upp står min praktmagnolia, en våning ned står en underbar gul Rhododendron och en hybrid mellan amerikanskt blåbär och skogsblåbär. Längst ned till höger finns en syrenlilla  Rhododendron. Tänk er hur fantastiskt här kommer att se ut i vår!
Ovan ser ni min syren och bakom den en vide. Den senare fick jag från mina föräldrars trädgård, som pappa körde ned i sin cabriolet. Perfekt att frakta stora växter i framsätet och den använde vi även när vi hämtade växter på Tågarps plantskola (där jag köpte urgoda IngridMari-äpplenCarola-päron, nektariner och en gul + en syrenlila Rhododendron och så en Doftschersmin)
...  och JHL i Tommarp (Där jag köpte växterna nedan och pallkragar före helgen.) Det är ju nu så att hösten kommit med stormsteg, men idag har det varit soligt och skönt, om än kyligt. 
Vi satte viden där det tidigare stått en ros, som flyttades. Bredvid det jag hoppas och tror är ett japanskt prydnadskörsbär, som också finns i Kungsträdgården i Stockholm, satte jag en syrenen. Framför dem, mot havet sattes alltså äpplena och päronen.

Jag köpte även Merlot-druvor på JHL i Tommarp (jag måste ju ha både gröna och blå druvor i växthuset). Jag bad dem också att kolla upp om det går att beställa PanTao-persikor nu. När vi var till Tågarps plantskola trodde de inte att det skulle vara möjligt
Jag köpte därför en Nektarin hos dem istället. Den satte vi också idag, söder om häcken, bredvid ena av hibiscusen ovan. Där framför har jag tänkt ställa pallkragarna sedan. Nektarinen var jag dock för trött för att minnas att jag skulle fota, så den bilden får ni vänta på.

Ovan är bara Aroma äppelträdet planterat 
Jag kan inte sluta och tänka på vilken enorm tur jag har haft som både fått tag i min underbara lägenhet och dessutom en så fantastisk kolonilott som jag gjort. Det är som om det verkligen vore menat att jag ska leva ett gott liv nu. Så underbart!

Inga kommentarer: