Att jag älskar glass är nog ingen hemlighet och nu vill jag dela med mig av ett recept på en riktigt lyxig glasdessert nämligen med bitar av Muscavado-mandelberg blandat med helt vanlig vaniljglass. Muscavado-sockret ger den sjudna marängen en smak som påminner om kola.
Muscavado-mandelberg 6 st
5 äggvitor
5 dl ljust Muscavadosocker
50 g skållad rostad hackad mandel
2 msk kakao
ljust Muscavado-sockret ger marängen en smak som påminner om kola |
Värm äggvita och strösocker i vattenbad till 60–65 grader (använd hushållstermometer!). Vispa äggsmeten hård, cirka 6 minuter.
Blanda mandel och kakao och vänd ner i äggvispet. Forma maränger med hjälp av två skedar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda 40–60 minuter, beroende på hur stora marängerna är.
jag vispade inte äggvitan nog hård, så mandelbergen blev rätt platta, men det gör inget till glassen, då den ändå ska brytas |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar