Att jag älskar glass är nog ingen hemlighet och nu vill jag dela med mig av ett recept på en riktigt lyxig glasdessert nämligen med bitar av Muscavado-mandelberg blandat med helt vanlig vaniljglass. Muscavado-sockret ger den sjudna marängen en smak som påminner om kola.
Muscavado-mandelberg 6 st
5 äggvitor
5 dl ljust Muscavadosocker
50 g skållad rostad hackad mandel
2 msk kakao
![]() |
ljust Muscavado-sockret ger marängen en smak som påminner om kola |
Värm äggvita och strösocker i vattenbad till 60–65 grader (använd hushållstermometer!). Vispa äggsmeten hård, cirka 6 minuter.
Blanda mandel och kakao och vänd ner i äggvispet. Forma maränger med hjälp av två skedar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda 40–60 minuter, beroende på hur stora marängerna är.
![]() |
jag vispade inte äggvitan nog hård, så mandelbergen blev rätt platta, men det gör inget till glassen, då den ändå ska brytas |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar