måndag 12 december 2011

Egen glögg med saffran

Jag har en hel del Äppelmust efter alla resor till Österlen senaste året, så därför passar receptet på egen saffransglögg med sådan utmärkt!
lite söt blev den allt, men det passar
ju bra till kopparna...
Vit glögg med saffran 4 port 
Koka upp 
3 1/2 dl äpplemust eller ren pressad äpplejuice  
1/2 apelsin , rivet skal och saften 
1/2 citron , rivet skal och saften 
1/2 vaniljstång , skårad 
1/2 tsk hel kardemumma 
1/2 paket saffran 
4 vitpepparkorn 
1 kanelstång 
2 nejlikor 
1 1/2 msk honung 
Tillsätt 
1 1/2 dl torr sherry 
0,75 dl vodka 
och låt det sjuda på svag värme. Det får inte börja koka. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt glöggen dra i ca 1 timme. Värm och sila den innan servering   

Inga kommentarer: