tisdag 27 december 2011

Snö för första gången

Snö kan verkligen vara läskig när man aldrig sett den förr, vilket är svårt att förstå när man upplevt den i hela sitt liv. När min vän från Singapore var och hälsade på mig första gången hade hon aldrig tidigare sett snö. Så fast jag då bodde i Stockholm åkte vi upp till Östersund några dagar för att hon skulle få uppleva det ordentligt, för där var det ordentligt mycket snö då. Det som hon tyckte var den häftigaste upplevelsen var att gå på den frusna Storsjön "gå på vatten precis som Jesus" skojade hon om.
På denna bild tagen några dagar efter Gretas olycksaliga
första möte med snön syns hur djup den var; bara öronen
och svanstippen sticker ju här ovanför den.
När Greta såg den första snön falla utanför fönstret hennes första vinter jamade hon oroligt och blev inte lugn förrän matte kom och höll henne. När hon sedan nyfiket skulle undersöka den på balkongen hade den fallit så djup att hon helt sjönk ned i den så att bara svanstippen stack upp... Då var det en enorm lättnad att fiskas upp av matte och få duscha varmt för att hon skulle tina upp ordentligt. En sådan tur att hon älskar att duscha så mycket att det till och med gjorts tidningsreportage om henne!
Österlen har vi ingen snö i jul och inte saknar jag den heller. Jag kom dock att tänka på episoden med Gretas olycksaliga första möte med snö när jag såg klippet från Simon's Cat ovan. Det kom för bara någon vecka sedan och som alltid känner jag igen kattbeteendet. Detta trots att Greta är så kräsen när det gäller mat att det bara är finaste Gourmet-kattmaten eller älgfärs som gäller. En kalkon skulle hon nog bara fnysa åt...
Till Greta duger bara Gourmet-mat och älgfärs
Det blev visst hela två snöinlägg idag, fastän jag inte alls saknar den ;-)
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

2 kommentarer:

Maya sa...

Som det varit här sista dagarna är inte kul

Lyckans Smed sa...

Nej, o jag saknar faktiskt verkligen inte alls snö, fast det blev två snöinlägg idag...