Efter mitt inlägg om den
godaste mjölken blev jag kritiserad av en gammal klasskompis, som sedan många år jobbat på (
NNP som blev
Milko och numer ingår i)
Arla. Detta eftersom också de ju har en
Gammaldags mjölk, som är
ekologisk, ohomogeniserad och har en naturlig fetthalt som varierar över året mellan 3,8-4,5%. Den verkar dock vara pastöriserad som vanlig mjölk eftersom inget annat anges.
|
vilken är egentligen den godaste mjölken? |
När vinnaren av duellen
Arla mot Skånemejerier utses är jag och
Maja enhällig jury och vårt domslut lyder (trumvirvel)...
Vi
vidhåller att
Skånemejeriers Gammeldags Lantmjölk är allra godast. Arlas smakar nämligen som vanlig mjölk, fast den är ekologisk. Smakskillnaden ligger nog i att den är pastöriserad som vanligt, medan Skånemejeriers är lågpastöriserad. U
töver vad korna ätit, ras osv verkar det ha störst betydelse för smaken.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar