Zucchini-pudding 6 port
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form (22-24 cm i diameter) medrapsolja
Skala och skär
1 kg zucchini
i tärningar. Koka dem i 10 minuter och mixa så till en jämn smet. Lår svalna.
Vispa
4 ägg
luftigt och vispa ned
3/4 dl råsocker
i äggen.
I en annan bunke blandar du ihop
2 krm salt
3 msk mandelmjöl
1 msk psylliumhusk
25 skållade och finhackade sötmandlar
2 skållade och finhackade bittermandlar
Vänd ihop med äggsmeten och blanda även i zucchinimoset.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 40 minuter.
Låt svalna något och servera med lättvispad grädde (och sylt/eller bär). Riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar