Jag har fått oerhört mycket mindre zucchini i år än i fjol snopet nog. Har å andra sidan fått en massa andra pumpor istället, men nästa år blir det mer zucchini igen.
Hittade recept på något som lät så spännande, nämligen Zucchiniplättar med äppel- och morotsalsa som jag tänkt testa länge.
Så här gjorde jag:
Zucchinipannkaka
Blanda ihop
1 dl psylliumhusk
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
Vispa samman
3 st ägg
2.5 dl mjölk
och så ned ned så det inte är några klumpar och vänd ner
200 g grovt riven Västerbottenost
ca 200 g grovt riven zucchini
Tillsätt
2 krm svartpeppar
mynta efter smak
(0.5 st chilifrukt, röd )
Stek i
olivolja eller smör till stekning
i ett plättlagg eller järnpanna (plättar ska vara ca 4-5 cm i diameter). Vänd dem när de får bubblor på ovansidan, det tar ca 1 min.
Servera ljumna tillsammans med rabarberchutney och grekisk yoghurt blir gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar