Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. Det är en god chutneyn som är väldigt användbar.
Hittade ett recept i ICA-kuriren men byter bl a mot råsocker. Det skulle ge 5 dl men blev snarare 2 dl. Det är det som är dumt med rymdmått istället för vikten för dessa plommonen är små och odlade helt utan gift eller särskild näring. Gott och starkt blev det i a f!
Ger ca 2 dl Skölj, kärna ur och skiva
8 plommon
tunt. Skala, dela och skiva
2 rödlökar (schalottenlök hade jag)
tunt. Dela, kärna ur och finhacka
tunt. Dela, kärna ur och finhacka
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
Lägg även
4 msk råsocker
4 msk honung
2 msk ättiksprit (12 %)
2 krm salt
i en kastrull.
Koka upp och låt småkoka i 20–30 minuter. Rör då och då. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp. Servera gärna chutneyn till Inbakad fläskkarré med kapris och soltorkad tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar