lördag 7 februari 2015

Snölängtan?

Nej, trots alla vackra bilder från ett snöigt Jämtland saknar jag definitivt inte snö och vi har faktiskt fått någon millimeter också här på Österlen nu.
Jag har fått helt nog efter alla år i Jämtland och Umeå och tycker det är fantastiskt att här redan blommar!
Särskilt med tanke på snön i midsomras, fy sjutton! Nej snö har jag därmed verkligen fått nog av.
Jag vet ju hur många riktigt längtar efter snö för att den gör det så ljust och Ann Heberlein skrev i DN om sin längtan, särskilt i hennes skånska barndom.
"Snön dolde allt det fula och gjorde allting vackert: som att befinna sig i en bok av C S Lewis. Det var som om Aslan skulle kunna komma lufsande när som helst. När snön kom blev det fest. Vi drog på oss overallerna, åkte skidor, byggde snögubbar och snölyktor" skriver Heberlein  bl a.
Just i år pratar också många om att den skånska vintern varit ovanligt mörk och solfattig, men jag njuter! Jag tycker det är mest fantastiskt att slippa halka omkring och också att inte behöva frysa.
Alla bilder utom den sista är lånade från den ryske fotografen Alexey Kljatov, som verkligen visat hur unik varje liten snöflinga är med dessa extrema närbilder av varje enskild snöflinga. Han lägger upp dem på sin hemsida. Det allra mest fascinerande med dem tycker jag är att i mitten av dem finns en ännu mindre snöflinga avbildad. 
Grattis på födelsedagen, Maja! Hela helgen ska vi fira dig och Mia, som fyllde häromdagen i Köpenhamn. Tack för inspirationen!
OK, jag lånar en fin vinterbild från Jämtland av en gammalklasskompis bara för att visa. Den innehåller ju en spark, tack för lånet Lena!
Bild lånad från svtplay.se
Titta här, så slutar du säkert också att längta efter snö.

Inga kommentarer: