fredag 27 februari 2015

Fairtrade på Österlen Världsbutiken i Ystad

Ni som läst denna blogg ett tag vet att jag vurmar för både rättvis handel och ekologiskt odlat. Därför var jag en stadig kund i Ås på Fröjas och Ås Trädgård. Jag har dock haft lite problem sedan flytten till Österlen eftersom de butiker jag funnit för rättvis handel finns främst i Malmö och Lund (odla tänker jag göra själv).
Nu har jag dock hittat Världsbutiken i Ystad efter en artikel i Lokaltidningen Ystad/Simrishamn! De har nästan lika bra utbud som Brunnen, men priserna är (förstås) avsevärt högre.
Hon som stod i butiken i lördags berättade att butiken funnits i över 20 år, vilket också står i artikeln, så jag måste ha letat på helt fel ställe när jag sökte butiker för rättvis handel. Kanske jag aldrig sökte på Ystad, utan Österlen istället?
Artikeln ur Lokaltidningen Ystad/Simrishamn kan du
klicka på så att en större bild av den öppnas
Expediten sa också att det funnits en butik med rättvis handel tidigare även i Simrishamn och tycker att det vore något att satsa på, Det tycker jag med, men inte för mig, som vill fortsätta som konstnär ju. Tydligen hade butiken Simrishamn drivits av några som pluggade här. Nu vet jag ju att det inte är enormt långt, som tur är.

Inga kommentarer: