fredag 12 december 2014

Nytt favvoställe i Ystad

I fredags åkte vi till Ystad över dagen. Jag tycker att det är en väldigt mysig stad med ett något större utbud än här i Simrishamn.
Maja och jag började med att ta en fika på Söderberg & Sara, ett riktigt mysigt surdegsbageri som även har fika, lunch och säljer närproducerat och ekologiskt.
Om du läser texten längst till höger i bild står där: Vi bakar vårt bröd på mjöl från små ekologiska odlare i närheten, med surdeg och i stenugn. Gamla spannmålssorter som mals av mjölnare vi känner, inga tillsatser, inget fusk, bara gott. 2012 belönades vi med flera guld- och silvermedaljer i sm, men viktigare än allt är att du är här!
Det låter inte bara förtroendeingivande och gott utan är det verkligen också. För att inte nämna hur mysigt där är att fika med den trevliga personalen och atmosfären!
Där säljs även närproducerade och ekologiska varor som verkligen ser lockande ut i den gammaldags uppställningen.
Där lagas långkokta grytor "på glada, skånska utegrisar och lokala råvaror, sallader, soppor och våra tolkningar på klassiska mackor från när och fjärran."Man kan både ta med och ät där! 
Sedan 2013 driver de även Kafferosteri i Örum utanför Löderup, så kaffet är oerhört gott. Där rostas kaffe från intressanta ursprung varsamt och omsorgsfullt i små satser. Liksom att där serveras underbar surdegspizza, vilket jag skrivit om tidigare. De har även utnämnts till Årets skånska matbutik 2010 av Magasinet Skåne.

Inga kommentarer: