onsdag 9 september 2020

(Glutenfri) Äppelkaka med mandelmassa


Nu när alltfler äpplen mognar gäller det att ta reda på dem på bästa sätt. Så här t ex

Äppelkaka m mandelmassa 

10 bitar Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ”bröda” en form på 24 cm i diameter mer 

kokosflingor

Smält

100 g smör

Vispa

2 ägg

11/2 dl agavesirap (=2 dl socker)

pösigt. Blanda

2,5 dl mandelmjöl

1 dl psylliumhusk 

2 tsk bakpulver

Rör ner det i äggsmeten växelvis med 

1 dl mjölk

och det smälta smöret. Avsluta med att riva och blanda ner 

200 g mandelmassa

Skala, kärna ur och skiva 

2-3 äpplen

tunt. 


Blanda äppelskivorna med

2 msk strösocker

1 msk kanel

Fyll formen med smeten och tryck ner äppelskivorna ner till hälften i smeten. Strö över 

Pärlsocker

Hyvlad mandel

och baka i nedre delen av ugnen 45-50 min. Känn med en sticka i mitten av kakan, stickan ska inte 

vara kladdig.Servera kakan som den är eller med vaniljsås/glass.


Efter både gymmet och en massa grävande belönade jag mig själv med att baka denna glutenfria äppelkaka i hjärnform. Inledde så med en bit där amygdala får hänga med...


Inga kommentarer: