söndag 20 september 2020

Äppelkladdkaka (glutenfri)

Äppelkladdkaka; en total hit här i Äppelriket med dignande äppelträd! Varför har jag inte tänkt på det förr? Magiskt gott så här när den fått vila i 4 h. Precis lagom till när jag tränat o duschat alltså. 
Äppelkladdkaka 

Sätt ugnen på 200°C och fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och riv

2 äpplen 

fint. Smält

175 g smör 

i en kastrull. Blanda rivna äpplen med smält smör och 

11/2 dl agavesirap/2 dl socker 

2 tsk vaniljsocker 

1 dl brunt farinsocker 

3 ägg 

2,5 dl mandelmjöl 

1 dl psylliumhusk 

till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop. 

Häll upp smeten i formen.  I en annan bunke nyper du ihop 

50 g rumsvarmt smör, 

1 dl mandelmjöl 

0,5 dl havregryn 

0,5 dl råsocker 

1 msk ljus sirap 

2 tsk vaniljsocker 

Skölj, kärna ur och skiva/klyfta

1 äpple 

Tryck ner det lätt i kladdkakan. Strö över havresmulet+garnera med 

1 tsk malen kanel 

Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175°C 35-40 min tills kanterna är gräddade och mitten 

är kladdig. Låt svalna helt, gärna minst 4 h innan servering.

Inga kommentarer: