Rabarbern blir visst så stor tack vare att kaffesump hällts på växtplatsen hela vintern (o sedan med) och alltså inte myllats ned för att påverka jordstrukturen. MajLis Pettersson har åter avfärdat något som bevisligen påverkar växtligheten i bästa tänkbara riktning i Odla med P1 den veckan...
rabarbermuffins längst bak och mummabulle närmast |
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop
100 g philadelphiaost
½ msk florsocker
½ msk vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker
till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Gör rabarberfyllningen genom att skala och skiva
6 stjälkar rabarber
Bryn
25 g smör
och stek rabarbern mjuk, smaksätt med
2 msk råsocker (smaka av och tillsätt ev mer)
1 tsk färskmalen kanel
Vispa
2 ekologiska ägg
pösigt och vitt och tillsätt
1 ½ dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
rör ner
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl mjölk
Blanda
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
1 ½ tsk bakpulver
lite salt
½ tsk färskmalen kardemumma
noga i en egen bunke. Vänd ned mjölblandningen försiktigt. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smeten till 2/3. Lägg ner en klick rabarberfyllning i varje form och blanda ner i smeten. Fyll en spritspåse med vaniljfyllning, tryck ner spritsen en bit i muffinsen och tryck i lite vaniljfyllning. Du kan också klicka ut med en sked och lägga en sked ytterligare muffinssmet över. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Testa med en provsticka att de är klara. Låt svalna och avnjut så.
Byvägen 35 har även en filial vid sjön i Simrishamn.
Vädurskaniner höjer stämningen.Nu är det jag som spar all kaffesump för att hälla över min rabarber!
Allt görs från grunden och surdeg används t ex där
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar