tisdag 28 maj 2019

Lyckligare kvinnor utan barn och man

Nu‪ är det vetenskapligt bevisat så en kan nu med rätts påstå att det inte bara handlar om att jag aldrig träffat Han med stort H. Jag har ju faktiskt undersökt lycka runt om i världen och vetenskapliga fakta om sådan sedan 2000. Härom dagen fann jag en artikel av Sian Cain i  the Guardian som jag översätter med titeln: "Kvinnor är lyckligare utan barn eller partner enligt lyckoexpert.
Professor Paul Dolan säger att traditionella markörer för framgång inte längre gäller." Dolan, som är professor i beteendevetenskap vid  the London School of Economics and Political Science, talade vid litteratutfestivalen Hay Festival i lördags att senaste forskningen visar att de markörer som tidigare visat på framgång numer inte samstämmer gällande lycka, som äktenskap och att uppfostra barn.

Skrattar utan barn


Åter till artikeln: "Kanske har vi redan misstänkt der, men stödjer veternskapen det; ogifta och barnfria kvinnor är befolkningens lyckligaste undergrupp. Och de har också större chans att leva längre än sina gifta väninnor med barn, enligt en ledande lyckoexpert.
’Gifta människor är lyckligare än andra undergrupper av befolkningen, men bara när maken är i rummet när de tillfrågas hur lyckliga de är. När maken inte är närvarande: förbaskat eländiga ," sa han.
Bild lånad från https://pauldolan.co.uk/
’Vi har några riktigt bra data från långtidsstudier som följer samma personer över tid, men jag kommer att göra de studierna en massiv björntjänst till den forslningen och tillägga: för dig som är man, då bör du troligen gifta dig, men om du är kvinna kan du strunta i det.’”
Kan inte annat än hålla med.

Inga kommentarer: