tisdag 18 december 2018

Lemoncurd-Rulltårta (lika god utan saffran)

Denna fantastiskt goda rulltårta glömde min ömma moder att tillsätta saffran i första gången hon bakade och då upptäckte vi att den är lika god ändå. Lemoncurd är så dominant i smaken att det egentligen inte tillför mer än färgen att även ha saffran i den, vilket innebär ett oerhört slöseri med en fantastisk och dessutom så dyrbar krydda i.


Själv bakade jag den också
Glutenfri (saffrans)rulltårta med lemoncurd C:a 10 bitar så här: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa
4 ägg 
2 dl råsocker/2 msk agavesirap
poröst. (Koka upp vatten och blanda
1/2 g saffran


Låt dra i 5 minuter. Häll saffransvattnet i äggsmeten.) Blanda 
1 dl potatismjöl 
2 tsk bakpulver 
och vänd ned. Bred smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 225 grader ca 15 min.
Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Stjälp upp kakan på papperet och dra loss det papper som kakan gräddats på (pensla kallt vatten på bakplåtspappret så släpper det lättare).Strö ut
2–3 msk råsocker 

och resten av citronskalet

på det första papperet och vänd tillbaka kakan på detta bakpapperet.  Låt kakan svalna lite. Vispa
2 dl vispgrädde 
och blanda den med
2 dl Lemoncurd
Bred citrongrädden på kakan och rulla samman. Låt rullen ligga en stund med skarven nedåt innan den skärs upp.



Inga kommentarer: