måndag 3 december 2018

Fantatiskt god Pepparkaksrulltårta med saffranskräm (Glutenfri) 

Så vansinnigt gott med (Glutenfri) Pepparkaksrulltårta med saffranskräm

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa
4 ägg 
2 dl råsocker/motsvarande agavesirap
poröst. Blanda 
1 dl potatismjöl 
1 msk pepparkakskryddor 
2 tsk bakpulver 
i en skål och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en mindre bakplåtsklädd långpanna ca 20x30 cm. Grädda i 200 grader ca 15 min. Vänd upp rulltårtan på ett bakplåtspapper, dra av bottenpappret, täck med en bakduk och låt svalna innan du brer på
Saffranskräm
Rör ihop
2,5 dl kesella/matlagningsgrädde 
200 g färsk ost 
1 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
 0,5 g malen saffran
vaniljrom
Bred på rulltårtan när den svalnat något och rulla ihop

Servera skivad när den svalnat!


Inga kommentarer: