onsdag 28 november 2018

Glutenfria saffransbiscotti 


Glutenfria Saffransbiscotti ca 40-50 st
Börja med att ställa fram 
100 g smör
så att det blir rumsvarmt smält. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 
200g hackad sötmandel
 i en ugnsfast form och rosta den i mitten av ugnen i 6-8 min, tills den blir gyllenbrun. Vrid så ned ugnen till 175 grader. Vispa
4 äggulor
3 dl råsocker / agavesirap / honung 
1 pkt stött saffran 
till en luftig smet. Vispa
4 äggvitor
1/2 tsk salt
 i en annan fettfri skål till ett fast, vitt skum.
Blanda ihop
1 ekologisk apelsins finrivna skal
1 finriven bittermandel
4 dl mandelmjöl
2 dl psylliumhusk
1 msk vaniljsocker
2 tsk drygt bakpulver
och vänd ned i äggulesmeten. Vänd så också ned den salta äggvitan i den och tillsätt det mjuka smöret. Blanad allt noga och dela degen i tre lika stora delar, som formas till c:a 4 sm breda "limpor" på en bakplåtsklädd plåt. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-18 min. Skär "limporna" i ca 1 cm tjocka skivor och vänd upp denm på plåten medan de är varma. Ställ tillbaka plåten i ugnen i c:a 4 min . Stäng ugnen och på glänt med t ex en träslev i övre hörnet. Eftertorka så skorporna i minst 30 min. 
Vänta tills de kallnat helt innan du avnjuter dem!


Inga kommentarer: