Istället för att göra små kakor gjorde jag 2 limpor. Jag hällde
5 dl fingervarmt vatten
Över
2 1/2 dl glutenfritt havregryn
50 g jäst
och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt
1/2 dl rumsvarm rapsolja
1/2 dl rågkross
1 1/2 tsk salt
1 /2 msk sirap eller honung
2 1/2 dl rivna morötter
1 dl solrosfrön
6 - 6 1/2 dl psylliumhusk
6 - 6 1/2 dl mandelmjöl
men sparade ett par dl mjöl till utbakningen. Arbetade degen kraftigt ca (5 min i maskin eller) 10 min för hand. Jäste degen drygt 30 min. Delade degen i 2 bitar som rullade till bollar och därefter plattade jag till dem. Penslade med
vatten
och strödde över
lite blandade frön. Jäste limporna varmt i drygt 30 min och gräddade i 225-250 grader i 10-15 minuter. Lät dem så svalna på galler under duk. https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxsjobagarns-morotsbrod/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar