tisdag 20 november 2018

Äpplen med tosca o mascarponekräm

Snabbt o enormt goda är dessa Äpplen med toscatäcke och mascarponekräm 4 port
 Hacka grovt och rosta
3/4 dl  hasselnötter 
i en torr stekpanna. Smält 
50 g smör 
i en kastrull och tillsätt 
1/2 dl råsocker 
1/2 dl ljus sirap 
1 msk mjöl 
1 msk mjölk 
Låt koka ihop. Tillsätt nötterna
3/4 dl mandelspån zestat skal av 1/2 ekologisk citron 
och låt allt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Sätt ugnen på 250 grader.
 Skölj 
4 stora (aroma, ingrid Mari e dyl) äpplen 
och skär av ett lock vid stjälkfästet. Ta ut kärnhuset med ett kuljärn så du får en grop i äpplet.

Ställ äpplena i en smord ugnssäker form och klicka toscasmeten i och på äpplena. Baka äpplena i mitten av ugnen i 225 grader i 15 minuter eller tills äpplena är mjuka och toscan gyllenbrun. Gör mascarponekräm undertiden. Blanda 
125 g mascarpone 
 2 msk florsocker 
1/2 tsk vaniljsocker alt. 1/3 tsk äkta vaniljpulver 
(Vispa
11/2 dl vipsgrädde 
och vänd ner den i ostsmeten.) Servera äpplena varma med mascarponekräm till. Njut av ännu en fantastiskt god äppeldessert!

Inga kommentarer: