Bakad morotskaksgröt 1 port
Värm ugnen till 200°. Låt en ugnsfast form stå i ugnen. Rör ihop
1,25 dl (glutenfria) havregryn
2 krm bakpulver
1 krm ingefära
1 krm muskotnöt
1 krm kanel
2 krm färskmalen kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 krm flingsalt
i en stor skål. och häll sist i
50 g, grovt rivna morötter
Rör om så att allting blanda allt. Vispa upp
1/2 ägg
i en annan skål, tillsätt
1,25 dl mandelmjölk
och vispa lite till. Ta ut den varma bakformen och smörj med lite kokosolja. Häll havregryns-blandingen i bakformen Häll sedan över äggstanningen. Se till att alla havregryn är dränkta i vätska. Blanda ihop knaprigt täcke:
2 tsk lönnsirap eller honung
1 tsk kokosolja
1 dl valnötter/solrosfrön/pumpafrön
i en liten skål och sprid sedan ut dem som ett tunt täcke över havregrynen. Ställ i ugnen och låt baka i 180° i ca 30 min. Gröten är färdig när det knapriga täcket fått färg och gröten är fast i konsistensen. Du kan också klicka lite
Matlagningsyoghurt
till eller avnjut med t ex plommonsylt o mandelmjölk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar