lördag 15 september 2018

Kokosäppelpaj med citron

Smaskig äppelpaj med kokos och ingefära, som är naturligt glutenfri


Kokosäppelpaj 6–8 port 
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta ä
5-6 äpplen, (ca 800 g)
och lägg dem i en stor ugnsform. Blanda 
2 msk råsocker 
finrivet skal av 1 ekologisk citron
och strö det över äpplen och blanda runt. Smält 
50 g smör
 i en 2-literskastrull. Ta från värmen, tillsätt 
1 dl råsocker 
200 g kokosflingor
Blanda sedan ner 
2 ägg
Fördela kokossmeten ovanpå äpplena och pudra
Malen kanel
över 
Grädda i 200 grader i nedre delen av 
ugnen cirka 30 minuter tills kokostäcket fått fin 
färg. Servera ljummen med 
lättvispad grädde 
eller vaniljglass

Inga kommentarer: