onsdag 4 juli 2012

Punkare och Lotta på Bråkmakargatan; rätt lika när man tänker efter!

Punk-attityden D I Y [do it yourself] har egentligen allt att göra med den kan själv-känsla som bl a Lotta på Brålmakargatan uppvisar när hon exempelvis ska cykla.
bild från youtube
Precis som barn var punkarna nyfikna på att testa alla gränser och hade attityden att "ingen kan bättre än jag". Därför gjorde de musik av oljud, konst av skräp, mode av att ha lappade kläder och håret rakt upp.

D I Y handlar iofs också mycket om gör-det-själv, alltså något just vi svenskar är väldigt bra på, så attityden har absolut trängt in i hela samhället.
bild ut Punk Brittania
Om man inte vågar försöka så får man aldrig veta vad man är kapabel till. Det tror jag stenhårt på! Om vi som bäbisar inte envisas med att resa oss fast vi ramlar hela tiden så skulle vi få tillbringa livet krypande. Tänk på det när du oroar dig för vad som kan hända om man försöker rätta till något.
bild från youtube
Jag pratade nyligen med en person som blir mobbad av sin chef, men inte törs göra något åt situationen av rädsla för att det skulle bli värre. Jag menade då att det är klart att det kommer att bli jobbigt när hon tar upp det men det vore väl ännu jobbigare om det bara skulle fortsätta som nu. Hon har sina kollegors och "kunders" stöd och det chefen utsätter henne för är olagligt. Med andra ord har hon allt att vinna på att anmäla chefen och se till att få till stånd en förändring. Ofta är man räddare för det okända än det invanda eftersom man inte vet vad förändringarna innebär. Om man verkligen skärskådar problemet visar det sig dock oftast att en förändring är nödvändig för att man ska må bättre.
 ‎
"Punk has championed D I Y, while Postpunk made D I Y the sound of the future" [Punken bemästrade "kan själv", medan Postpunken gjorde "kan själv" till framtidens melodi], som någon sa i Punk Brittania. Stå upp för dig själv och de dina, nu och i framtiden!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: