Lax med Basilika quinoa 1 port
150 g laxfilé (skinn- och benfri)
saft från 1/4 citron
½ tsk citronpeppar
Jag sätter ugnen på 225 ° och lägger laxen i en ugnsfast form och pressar över citronsaften och strör på citronpeppar. Steker den så i mitten av ugnen på 200° värme i cirka 15 minuter
Jag sätter ugnen på 225 ° och lägger laxen i en ugnsfast form och pressar över citronsaften och strör på citronpeppar. Steker den så i mitten av ugnen på 200° värme i cirka 15 minuter
1 dl quinoa
sköljd i varmt vatten
2 dl tomatjuive1 msk olja
½ tsk örtsalt
I min version är quinoan kokt i tomatjuice, eftersom jag inte tycker att det är så gott annars och då måste även olja tillsättas. Koka enligt anvisningarna på paketet på svag värme.
att koka quinoan i tomatjuice gör även tallriken vackert färgglad, fast den lila basilikan inte syns så väl |
en näve mâchesallat grönsaksjuice
till servering
sköljs och skärs/rivs i lagom stora bitar
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk mineralsalt
Rör ihop hackad basilikan, olivoljan, citronsaften, vitlöken och saltet. Ringla denna basilikaolja över quinoan och rör om ordentligt. Tillsätt oliverna, körsbärstomaterna och salladsbladen och rör om. Servera laxen på en bädd av quinoa och drick gärna ett glas grönsaksjuice till.
Rör ihop hackad basilikan, olivoljan, citronsaften, vitlöken och saltet. Ringla denna basilikaolja över quinoan och rör om ordentligt. Tillsätt oliverna, körsbärstomaterna och salladsbladen och rör om. Servera laxen på en bädd av quinoa och drick gärna ett glas grönsaksjuice till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar