Detta är tomatkokt bulgur à la Ät Perfekt i 21 Dagar med tomat, feta och svarta bönor |
Receptet så:
Grönsaksbulgur med fetaost och svarta bönor (1 portion)
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Grönsaksbulgur med fetaost och svarta bönor (1 portion)
1/2 dl bulgur
1 msk
olivolja
(1/2 msk
grönsaksfond)
160 g
fetaost (3 % fett), tärnad
1/2 burk
svarta bönor (à 400 g), sköljda (jag har kokt själv)
5
körsbärstomater, halverade
1/2 gul
paprika, tärnad
Koka
bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen, men använd
tomatjuicen istället för
vatten. Tillsätt oljan (och fonden) i juicen. Koka på svag värme under lock tills
all vätska har absorberats och grynen har blivit mjuka. Blanda ner osten,
bönorna och grönsakerna i
bulgurn. Servera gärna medan bulgurn är varm.
Om du
förbereder maten kvällen innan och tar med som en lunchlåda till jobbet ska du
först värma bulgurn i mikrovågsugnen och sedan blanda i dem
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar