onsdag 11 april 2012

Kastad på gödselstacken

Igår fick jag ett väldigt tråkigt besked från min bostadsförening. Styrelsemötet skedde redan förra veckan, då jag hade fullt upp med utställningsförberedelser. Eftersom jag inte hört nåt misstänkte jag att beslutet skulle bli negativt och när jag igår hann höra med styrelsen motiverar de sitt avslag till mitt förlag om odlingslotter med följande ord: "Ett skäl är att odlingar visserligen är vackra när de står i full prakt, men däremot inte lika vackra under den icke odlingsbara tiden. Ett annat skäl är att det anses svårt att hålla koll på de som INTE sköter sin lott, eller har flyttat från området. Ett tredje skäl är att det skulle vara svårt att få ha odlingarna ifred i vårt område p g a den stora genomströmning som är i anslutning till skolterminernas början och slut"
alla mina ansträngningar har alltså kastats på
gödselstacken. bild lånad från www.bioresurs.uu.se
Att det ser fult ut när det inte "står i full prakt" innebär bara att de aldrig sett välskötta odlingar och den andra punkten skulle enkelt lösas med att en odlings-grupp med de mest intresserade i föreningen tillsattes. Då kunde de hålla efter så att lotterna verkligen sköttes. Den tredje punkten med skadegörelse har motbevisats i nästan alla fall där man försökt sig på odling. Massor av undersökningar har visat på bättre sammanhållning,  mindre skadegörelse och att det blir större trivsel med ett gemensamt projekt.

Utöver hundprommenader på gården har det i princip bara varit jag, Herbert o Sonja (som skött rabatterna) som nyttjat gården om man bortser från solning o grillning av de i ettorna som inte har balkong. Vi har iofs flera utemöbler, men dem har som sagt mest jag, Greta och Herbert de nyttjat senaste två somrarna.

Jag är allt besviken; alla tomater och chili i fönstret tyder på att jag var väl förberedd, men jag får väl bära baljor i år med. Alla solrosor som sätts på Galleri S får jag väl gerilla-plantera bland buskarna och lite varstans. Jädra människor, som inte är öppna för nåt, utan bara hävisar till kommunens odlingslotter, som om jag inte redan köar där!
Nåja, jag har gjort mitt bästa för att driva igenom det, nu är det bara att släppa och vänta på att komma längre fram i kommunens kö. Dvs att folk ”dör undan”, bissart nog. Jag ska inte tjata mer, men finns det möjlighet att jag skulle kunna ställa en pallkrage och odla i? Annars är lösningen att flytta till Österlen, som jag önskat länge...

Jag försöker pigga upp mig med att landstinget och Jamtli/JLK bestämt sig för två av mina verk!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

2 kommentarer:

Jimmy sa...

Hurra för att landstinget och Jamtli/JLK bestämt sig för två av dina verk!"

Lyckans Smed sa...

Hurra! Nu är det bara alla konstföreningar o kommuner i länet kvar, för att inte tala om mina vänner ;-)