Hallonrulltårtan ser kanske inte så god ut när den är inplastad, men eftersom jag hade öppen ateljé 12 - 18 är det nödvändigt. |
Hallonrulltårta
3 (ekologiska) ägg
1 1/2 dl socker eller motsvarande honung / Stevia eller annat Aspartamfritt sötningsmedel
1 dl mandelmjöl
1 msk dl pyssliumhusk
1 dl potatismjöl
drygt 1 1/2 tsk bakpulver
strösocker
Sätt ugnen på 275 grader. Vispa äggen fluffigt och tillsätt sockret. Blanda ihop all torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Bred ut på plåten, sänk ugnen till 250 grader och sätt in + grädda rulltårtan i 5 min. Vänd över hela rulltårtan på ett annat bakplåtspapper och sockra ovanpå hela. Vänd så tillbaka på första papperet, så att fyllningen hamnar på den osockrade sidan.
2 dl vispad grädde
250 g Mascarpone
2 tsk vaniljsocker/sötningmesdel
2 dl hallon
Rör ihop allt utom hallonen och bred över rulltårtan. Fördela hallonen över och rulla ihop till en fantastisk upplevelse!
Hela mitt Konstfika-bord |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar